(no já jako do tanečních chodila, v technice není problém, spíš jestli by vás to bavilo, rozebírat kroky a tak
)
Přesně tak. +uculí se, že to pochopila správně+ Takže waltz. +pustí ji zase, aby mohl přecházet dokola a vykládat+ Waltz je skoro matka všech standardů. Tančí se na tři doby, ta-ta-ta ta-ta-ta. +předvede názorně a uculí se+ Je pomalej, ale zároveň ne unylej, v těch pohybech musí být síla. +snaží se to nějak vysvětlit spíš jako duši tance, než techniku+ Pohybuješ se v nášlapech přes špičku, a v takový jakoby vlně, na Raz jdeš dolu, jakoby v kolenou, na Dva se vyhoupneš na špičku a na tři se vracíš na normál, nijak přehnaně, ale ten pohyb musí být vidět. +vykládá, a zároveň jí to ukazuje+ Co se snažíš vyjádřit... +tak nějak pochopil, že ona spíš než technicky tančí instinktivně, takže hodlá postupovat tak, že jí vysvětlí podstatu tance, ukáže kroky a nechá se s tím popasovat+ Je to romantický, elegantní, graciézní, takový... labutí. +pousměje se+ Pohybuješ se plynuje, žádný sekaný pohyby, spíš tak jako plout a nechat se unést. Pustím ti hudbu, zavři si oči a zkus si ji vnitřně prožít, pak ti ukážu kroky. +usměje se, dojde k hifivěži, chvilku to tam okukuje a pak někam zastrčí cdčko a nechá rozeznít první písničku+
http://www.youtube.com/watch?v=oiFTXckh0zU
Tu já miluju, je strašně nejlepší, kvůli tý jsem se rozhodla naučit na klavír.
+když to dohraje, dojde zase k ní a postaví se vedle ní jako do jedný řady+ Ty jako dáma jdeš vždycky dozadu, začínáš levou. Základní krok je jednoduchej. +předvede jí to a pobídne ji, aby šla s ním+ Raz dva tři, raz dva tři. +odpočítává jim to, a když zvládne ten, předvede jí půlotočky, a jak vypadá její část, a když má pocit, že zvládla techniku, chytne ji zas do tanečního postavení a zkouší to v páru tak půl hodinky, dokud se jí to nedostane do kůže+ Tak já pustím hudbu. +usměje se+ Kroky umíš,takže se prostě musíš naladit na mě, já tě vedu tm, kam půjdeme a měl bych ti vždycky správně naznačit, co bude následovat. +zapne zase věž, chytne si ji, odpočítá jim začátek a začne tančit+
http://www.youtube.com/watch?v=Ve82-LCzXFI