od Neferet » 23 pro 2013 00:35
Spíš jde o chování člověka. Jakmile jedna generace přijme něco za... stěžejní... řekněme... druhá generace to bude respektovat, jelikož není ochotná měnit rozhodnutí starších. což má za následek hezkou řetězovou reakci. +pousměje se měkce+ Jistě, souhlasím, že pravidla jsem podstatná. Otázkou je, kdy už těch pravidel začíná být příliš mnoho, aby člověku nesvazovaly jeho svobodnou vůli. +pokývá zamyšleně hlavou+ Možná by cizinci měl nejdřív někdo vysvětlit jaká pravidla v dané společnosti fungují. Znám takové společnosti a je mi naprosto jasné, že si mezi sebe nepustí jen tak někoho. Zejména ne člověka, o jehož původu zhola nic nevědí. Na jednu stranu je jejich... řekněme pospolitost... obdivuhodná, ale na druhou stranu... není to cesta do pekel? Každá společnost potřebuje novou krev... +pokrčí zlehka rameny+ I objektivní ukazatele můžete vyložit subjektivně. Vezměte si například toto... pohodí zlehka zamyšleně rukou+ Je mi jasné, že vaše společnost má i pravidlo proto, jak se oblékat. Na bankety, večírky, oslavy narozenin... řekněme, čistě teoreticky, že do vaší společnosti přijde cizinec, který se vašim tradicím snaží přizpůsobit... na banket jistě musíte volit správnou večerní róbu podle nejnovější módy... něco takového jako máte dnes na sobě vy... tento cizinec zvolí vhodnou robu, korzetové šaty a úzkou sukní například... což znamená, že předepsané tradici dostál. Ovšem vy... jakožto dlouholetý člen společnosti můžete říct, že tyto šaty nejsou vhodné.... střih či barva, to už je jedno. Nejedná se pak o subjektivní výklad tradice? +zajímá se s mírným společenským úsměvem+ To já také. Ostatně kdybych neměla, tak se tak dlouho neudržím na svém místě. +pousměje se úsměvem, který skrývá mnohé+ Ach, ale taková panenka zní skutečně zajímavě. Když jsem byla takovou mladou holčičkou jakou si dnes ty, tak jsem takovou nedostala. +usměje se na Van měkce+ Určitě jí co nejdřív vezmeš na procházku, že? Je vůbec kam se tady jít projít? +zajímá se přátelsky+ Ano, budoucnost je důležitá. Ale je mi zcela jasné, že se o svého bratra bát nemusíte. Umí se o sebe jistě postarat sám. +upije zlehka ze sklenky a pak jen stočí pohled k Jeefesovi+ Myslím, že něco takového nehrozí. +koukne na Chrise a vesele se zasměje+ Samuel je poněkud divočejší, ale nikdy by si nedovolil víc, když ví, že je Vicky vdaná. Ostatně, když už o ní mluvíme.... není zde, že ne? +rozhlédne se bezděky kolem+
Draco dormiens numquam titillandus