od Rebecca Altamirano » 22 dub 2018 12:55
+jen co vejde zpátky do bytu a vidí Payne, jak stojí na úplně stejném místě, ruce založené na hrudi a rty sevřené do tvrdé linky. Prostě skvělý. Přejde k baru, nalije si dvojitýho panáka a otočí se k ní+
B: Vím, že si uvědomuješ, v jak velkých sračkách jste dnes byli. +začne a zadívá se na ni, ignorující zuřivý pohled, kterým po ní šlehne+ Ale já si uvědomuju, že je to částečně i moje chyba. +přizná pak, i když nerada+ Vyrobím ti přenášedlo, který aktivuješ heslem v případě, že bude nutný hned zmizet. Máš štěstí, že tě tam Dean nenechal...+dodá pak a nevěřícný výraz, který jí věnuje ji prozradí, že ji ani nenapadlo, že by to mohl udělat. Shovívavě se usměje+
P: Já vím a mrzí mě, že jsem nás do takových problémů dostala. Vím, že to byla moje chyba. +přizná nakonec taky kajícně, ale je vidět, že momentálně myslí na úplně něco jinýho, co ji žere podstatě víc. Pak ale prudce zvedne hlavu a nevěřícně se na ni zadívá+ To by nikdy neudělal...+ohradí se s naprostou jistotou v hlase+
B: Máš pravdu, neudělal. Ale buď si jistá, že mu to Jade nepochybně pořádně omlátí o hlavu. +připraví ji na tu nepříjemnou realitu a neujde jí vzteklé zablýsknutí v očích, když vysloví Jadeovo jméno+
P: +otevře pusu, aby na to něco odsekla, ale ví, že to je pravda a žaludek se jí sevře. Ale pak řekne to jméno a ona okamžitě sjede pohledem na ty otisky na jejím krku a pak k ní pomalu zvedne pohled a zadívá se jí do očí+ Proč?! Proč si to necháš líbit, Bí? Vždyť to je...+zašeptá a rozhodí trochu bezmocně rukama+ Proč zrovna ON?! +vysloví nakonec to, co ji vlastně asi žere nejvíc+
B: +dívá se jí do očí a s pozvdechem zavrtí hlavou+ Je to složitější než si myslíš, Payne. A já nejsem povinna ti nic z toho vysvětlovat ani se jakkoli obhajovat. Můžu spát s kým chci, stejně jako ty. +upře na ni významný pohled+
P: +vztekle jí zablýskne v očích+ Ale já ho miluju! +vyjede prudce a zní to, jakoby tím bylo řečeno všechno+ Ale on...on je...vždyť nenávidí, to co jsi! +zkusíte tímhle zdánlivě logickým směrem+ Proč si nenajdeš někoho kdo by tě...+zarazí se a nedokončí co chtěla říct, když vidí, jak Bí do očí vstoupil ten mrazivý chlad, který je od jejího únosu bezduchými ještě děsivější, než dřív+
B: Já ale nepotřebuju, aby mě někdo miloval! +odsekne studeně+ Copak sis nevšimla? Pokaždý, když jsem někoho milovat začala, přišla jsem o něj. Ať už zmizel, nebo umřel, výsledek byl stejný. +zasyčí zuřivě+ Pokaždý jsem se topila ve sračkách a jen pořád dokola lhala sama sobě a utíkala před pravdou. Jsem taky přeživší, Payne. A sama víš, že to lidi mění. Nechává to jizvy na těle, ale hlavně na duši. +upřeně jí zírá do očí a ani neví, kdy došla až těsně k ní+ Tak jako zemřela Saffíja, zemřela před téměř dvěma sty lety i Nimet. Přeber si to, jak chceš. Ale už nikdy se mi nesnaž kázat o něčem, o čem máš jen velice zkreslený představy. Možná časem sama pochopíš přesněji, jak to myslím...
P: +když se dívá do jejích očí, temných a chladných jako propasti a když řekne, že nechce, aby ji někdo miloval, do očí jí vstoupí slzy. Poprvé si naplno uvědomí, jak málo o své adoptivní matce ví, jak málo ví o její minulosti, o tom, co jí udělalo takovou, jaká je+ Každý potřebuje lásku...+zašeptá jen potichu a skloní hlavu. Když ale pak naznačí, že by časem mohla pochopit, proč se tak vyžívá v bolesti, trhne sebou a zadívá se jí do očí+ To nikdy! Nikdy bych nedovolila, aby mi někdo dělal zase...+hlas se jí zadrhne a kousne se do rtu, protože v žádným případě nehodlá brečet+
B: Každý ne, zlato. Já už ne. +odpoví tvrdě a pak zavrtí hlavou+ A v tom je právě problém toho, co nemůžeš pochopit, ne v tuhle chvíli. +povzdechne si a zadívá se na ni+ Až si budeš chtít jednou promluvit, o čemkoliv budeš potřebovat, jsem tady. Ale můj sexuální život do toho nepatří. Je to jasný? +zadívá se na ni upřeně a počká si na souhlas+ Fajn. Protože jinak bych se já musela začít výrazněji zajímat o ten tvůj. A třeba bych mohla zakázat Deanovi navštěvovat tě tady...+nadhodí významně a její zděšený pohled jí prozradí, že pochopila+ Běž do svýho pokoje. S Deanem se dva měsíce neuvidíš. Chtěla jsi jít brzo se mnou do akce, takže zintenzivníme trénink. +s tím se k ní otočí zády a zmizí ve svým pokoji+
P: +chvilku se tváří neústupně a zatvrzele, ale když vidí její chladný výraz, přikývne. Ale ta výhružka, že by sem Dean nesměl, ji opravdu upříměn vyděsí..kde by se pak scházeli? U Deana? To rozhodně ne a zvlášť teď ne, když ví, co mezi Jadem a Beccou ve skutečnosti je+ Dva měsíce?! +vyděsí se pak naprosto upřímně, protože dva měsíce jsou věčnost a ví, že to určitě nezpřežije. Jenže pak dodá, že přidají na tréninku a opravdu půjde do akce, takže její pocity, když Bí zmizí ve svý ložnici a ona tam zůstane stát, jsou poměrně smíšený. Neuvidí se dva měsíce...ach bože, zblázní se. To je jí jasný už teď. Otočí se a odplouží se do svýho pokoje jako spráskaný pes+
There's hell in your eyes
So let your demons dance with mine
We'll kill each other some day
But now is not the time